Saturday, 21 May 2011

sorry :/

hey hey hey blogger , sorry for not updating my blog . because now tak da mood nak menulis . HAHA . tak pe ah nanti rojak one one story dalam satu post . okay ? haha . k bye :)

Thursday, 28 April 2011

heaven seyh :DD

perghhhhhhh ! today habis exam doe . bapak best doe . gila best doe . HAHAHAHAHAHHAHA . tension dua minggu ni . :( *berapa banyak doe dah aku ni . hehe . lepas ni cuti dua bulan . best nya la ai . makan tido makan tido , lepak sana sini . macam org takk da life . jjyeeahhhh ! k ah cau :DD

Wednesday, 27 April 2011

I'm free ! (for sem 2 only) -.-

heyyyyyoo ! :D

tomorrow is my final paper for this sem , fuhh ! damn hard wei . huhu . hope everything goes just fine . after that holiday ! hehe . but I think I wanna do short sem , drpd tak buat apa kat rumah . HAHA ! tomorrow evening I wanna go swimming . hehe . with my class mate , huhu . gather before we meet for new sem (sedih kan) . normal ah . college life kan . so itu je nak update sikit . hehe . so adios :D love you guys .

Thursday, 21 April 2011

final oh final -.-

hey guys , sorry for not updating for this past few days . busy with study , huhu . 

today , aku nak story kan progress setakat ni final exam aku . hm , 2 paper dah habis , tinggal 2 je lagi (minggu depan) . so far performance sangaaaaat teruk -.- aku tak tau apa aku merepek time jawab soalan . plus , soalan macam gampang . time paper engineering math okay ah . still boleh buat . tapi bila engineering mechanic , hm . hampeh ! dengan formula tak da . memang terbaik ah =.=' , nak bagi fail ke apa seyh ? please ah encik encik lecturer sekalian . simpati ah dgn kitorg ni . ingat kitorg ni bahan uji ke apa . macam tikus kat lab . haihh . benda dah lepas nak buat mcm mana beroo .

Insya Allah next week , Thermodynamics and Workshop Technology . I hope I can do better . wish me luck guys , :') 

Thursday, 7 April 2011

After School Life.

hola , kita bersambung lagi dengan cerita merepek saya ye . hehe . okayy , saya ada story mory dengan lu org semua tau . after SPM saya tak tau nak sambung belajar dekat mana . hoho . sangat kesian kan . result pun tak gempak sangat kan . biasa biasa je . saya bukan student straight A . huhu . 
pada mulanya , saya dapat tawaan masuk ke kolej matrikulasi kedah . perghhh ! jauh seyhh , haha . memang tak la aku nak pergi . tunggu punya tunggu permohonan UPU pun keluar , the result is 'permohonan anda ke IPTA gagal' . time tuh sumpah sedih oh . nak menangis pun ada rasa nya . fikir fikir balik menyesal time SPM tak belajaq betui betui . pui ! hohoho . so saya ambil langkah kedua , saya mohon ke politeknik . dan alhamdulillah permohonan diluluskan .


Politeknik Merlimau, Melaka(PMM) , merupakan IPTA pertama yg saya jejak . Diploma Kejuruteraan Mekanikal , adalah course yg ditawarkan untuk saya . saya pun tak tau apa itu mekanikal pada mulanya . study punya study . barulah faham apakah course itu sebenarnya . hehe . *biasalah budak baru belajar . Pada hari pendaftaran . kekok oh . adoi , mencari cari tempat register . sana sini tanya . adoi , nasib baik semua berjalan lancar . Blok V5 aras 1 bilik 30 , adalah bilik tempat saya tidur , study ke ? haha . saya amat merindui kamsis di politeknik merlimau  huhu . dekat situlah saya mengenal apa itu proses pembelajaran di college . hm saya rindu kawan kawan saya terutama my room mate (apis) , tidur sekatil . oooppss , sshhhh ! 

DKM 1B , huhu . my class in semester one . perghh , semua lelaki . mula mula rasa macam kekok . sebab dari tadika 6 tahun class dengan perempuan  sampai la besor panjang (SPM) :O . mana tak nya kan . haha . tapi sumpah best dengan budak budak ni semua , sporting , otak crack , tapi bila time study semua serius . tabik ah korang . (nik,izan,mierul,danial,iwan,beto) kawan PES 2010 . haha . nak final boleh lagi main sampai pukul 4 pagi . hahaha . okay diringkaskan cerita , pointer semester satu saya tak da lah gempak mana . 3.29 , lagi sikit nak dapat dekan :( . tapi alhamdulillah la . fuhhh !

tapi sekarang saya di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam . sebab pertukaran ... alamak nak bagi tau ke ? hehe . okay saya homesick . fullstop . don't ask me anythin bout that . haha . kereta saga EVO saya tuh la yg saya bawak sekarang ke sana . sebab sekarang duduk rumah (anak ibu) hehe . saya tau saya ni tak punctual . selalu lambat . sampai lecturer da kenal . *kpd junior jgn jadi macam saya . okay sambung cerita lagi . lagi seminggu setengah saya akan finals . huhu . takut seyhh . nak aim dekan sem ni . InsyaALLAH :) so wish me luck . huhuhu . okay la . that's all . daa ~ :D


p/s : cukup panjang tak cerita saya ni ? hehe .

Tuesday, 5 April 2011

Only You

Pada tanggal 25 Disember 2010 , merupakan antara hari yg bersejarah dalam hidup ku . Tarikh yg aku tak kan lupakan . Pada hari tersebut aku telah 'berumah tangga' . hehehe . Nama gadis yg telah menambat hatiku ialah Siti Aisyah bt Sahul Hamid . pada mulanya perkenalan kami hanyalah sebagai rakan biasa . setelah beberapa minggu kami menjadi rakan . timbul perasaan sayang antara kami berdua . kikiki . saya sayang dia , dia sayang saya :') terharu ni ... huhu . banyak permasalahan kami selesai dengan baik ALHAMDULILLAH :) kami masih bersama dan insyaAllah ke akhir ayat . KL-JB ? elehhh . dekat je . macam pergi bangsar je . haha . tak da hal la kan . hehe . tapi buat masa dua tahun ni . kami terpaksa berjauhan seketika . kerana dia di terengganu . saya di shah alam . itu tidak penting , kerana kesetiaan adalah number one . saya berjanji dengan awak AISYAH . saya tidak akan hampakan awak . : cuti semseter nanti kita jumpa ye sayang . I will always love and miss you . :)

There's only you in my heart .
SITI AISYAH BT SAHUL HAMID .
Love ya ...

My first try

hai dunia . hehehe . this is my first time saya buat blog . org cakap apa PERCUBAAN PERTAMA , kikiki . some people says buat blog ni best . ye ke ? rasa macam sama dgn twitter je . kan kan kan ? (merepek kejap) . dekat blog kita boleh express apa yg tak puas hati ke . share with those yg nak follow la kan . hehe . ramai org ckp kalau lelaki ada blog mesti jambu ... jambu ke ? haha . so buang la semua expectation yg tak betul tuh . hehe . kita semua kan da maju . langkah ke hadapan org ckp . huhuhu . sebenarnya saya pun tak tau apa saya tulis . betul ke ? kikiki . so kepada semua senior senior blogger , folllow la saya . saya janji akan follow korang . hehe . okay . cau :D